Historien

08. august 2008

Startside
Historien
Byggeri '04
Byggeri '05
Byggeri '06
Byggeri '07
Flygtningecenter

 

Historien om vort nye hjem i Tjæreborg

Det startede vel egentlig med vi kiggede efter hus i et par år - og aldrig rigtig fandt det vi ledte efter. Enten var huset for dyrt, for lille, grunden eller stedet var forkert , eller også skulle der laves for meget ved huset - for så alligevel aldrig at blive som vi gerne ville have det. Efterhånden materialiserede tanken sig til at vi måtte bygge selv - og så startede vi med at lede efter egnede byggegrunde og inspiration til et byggeprojekt. Her taler vi 2002 / 2003.

Vi var begge glade for at bo i Esbjerg, hvor vi begge stammer fra. På den anden side ville vi ubetinget også have en stor grund, fordi vi begge ønskede masser af plads omkring os. Når man kommer fra en lejlighed, skal der ligesom andet på bordet end nye naboer, der kan kigge lige ind af vinduerne. Stor grund og Esbjerg Kommune var på det tidspunkt en næsten umulig kombination, så vi kiggede på grund i Oksbøl, Varde, Vrøgum, Bramming, Darum, Ribe - ja, og overvejede endda en grund i Egtved Kommune.

I 2003 taler Viggo i anden anledning med en politiker fra Esbjerg Kommune, og nævner i forbifarten at det ikke er muligt at erhverve store grund i Kommunen - og dermed tvinge beboerne til at søge andre Kommuner. Politikerne kendte fra sit udvalgsarbejde til at der ville komme nogle storparceller / jordbrugsparceller til salg på et tidspunkt i Tjæreborg - om det måske ville være noget?

Uden at have nogen tilknytning til Tjæreborg overhovedet, kommer Viggo i hu en udtalelse fra Marianne. Hun arbejdede som merchandiser for CocaCola, og kom efter en lang varm sommerarbejdsdag, som bl.a. omfattede et besøg hos SuperBrugsen i Tjæreborg, hjem og sagde - "Hvis jeg skal flytte ud fra Esbjerg, må det gerne være Tjæreborg - der virker så hyggeligt" (citeret frit fra hukommelsen).

Så ideen blev drøftet i det lille hjem - og vi begyndte at søge informationer om lokalplaner, kiggede på byen og drøftede i øvrigt vores spirende idé med familie og venner.

Vi blev dog ved med at kigge på grunde rundt omkring, idet vi ikke vidste hvornår disse grunde ville blive givet fri - og der var heller ingen garanti for vi kunne erhverve én. Men vi blev ved med at vende tilbage til området - grundene blev indgående studeret i løbet af året, og vi var vel efterhånden meget enige om at der skulle det være.

Vi tog kontakt til kommunen for at forhøre os om hvornår de kom til salg; umiddelbart var der ingen eksakte planer, men engang i 2004 fik vi at vide. Vi blev skrevet op som interesserede; forstået på den måde at kommunen ville kontakte os når de viste salgstidspunktet. Men vi skulle i øvrigt ikke bekymre os, da der historisk ikke var den store interesse for disse store grunde.

Resten af 2003 og starten af 2004 blev brugt på at søge inspiration til et byggeri på grunden, og til at studere området og grundene. Langsomt begyndte vi at arbejde med størrelse, rumfordeling og kvadratmeter fordeling - og sammenholdt med erfaringer fra inspirations turene, regler fra lokalplan, grundenes udformning og placering - og vore ønsker, stod det os hurtigt klart hvad vi arbejdede os hen imod - en noget anderledes byggeri end det som var præsenteret i området. Vi fandt nemlig ud af, at skulle vore ønsker opfyldes, var der ikke ret mange muligheder end at bygge en bungalow lignende bygning - så det måtte være den vej vi skulle.

Efter denne beslutning begyndte vi målrettet at arbejde med indretning og skitser.........

........... fortsættes

     

Startside | Historien | Byggeri '04 | Byggeri '05 | Byggeri '06 | Byggeri '07 | Flygtningecenter

Dette sted blev sidst opdateret 08. august 2008